Események

Apátúr Sörház főzdelátogatás 2024. május 22. 18:00 - 19:00
Apátúr x Kreinbacher Májusi pezsgőeső 2024. május 31. 18:00 - 19:00
Sieger Italico Terasz Party 2024. június 1. 18:00 - 19:00

Bölcsészettudományi és Humánerőforrás-fejlesztési Tanszék

apaczai_logo kesz.jpgTisztelt Látogató!

Köszöntöm Önt a Bölcsészettudományi és Humánerőforrás-fejlesztési Tanszék honlapján valamennyi Munkatársunk nevében!Pongarcz_Attila_kep_koszontohoz_kesz.jpg

A Tanszékünk által gondozott tudományterületek oktatása egészen a Karunk jogelődjének az 1778-as alapításig nyúlnak vissza, hiszen bölcseleti oktatás nélkül elképzelhetetlen volt az akkori tanítómester-képzés is. Mai fogalmaink szerint tehát már akkor egyfajta „humánerőforrás-fejlesztés” zajlott, amelynek pozitív hatása érezhető volt Győr és a régió, sőt az egész ország jövőépítésében.

Tanszékünk felkészült oktatói, munkatársi közössége (valamennyi oktatónk PhD fokozattal rendelkezik) mind a klasszikus bölcsészettudományi diszciplínák (pl. filozófia, esztétika, etika, történettudomány), mind a korszakonként változó társadalom- és kultúratudományi kihívások értelmezését és kezelését szolgáló tantárgyak (pl. kutatásmódszertan, szociológia, kulturális és közművelődési mediáció, néprajz, felnőttképzési ismeretek), mind pedig a korszerű humánerőforrás-fejlesztési tudásanyag (pl. emberi erőforrás menedzsment, munkaerőpiaci és foglalkoztatáspolitikai ismeretek, pályaorientáció, coaching és tanácsadási, szervezetfejlesztési módszerek, változásmenedzsment, generációmenedzsment), átadását hivatásának tekinti.

Tanszékünk oktatói a Karunk összes, és az Egyetemünk számos szakján ma már nemcsak magyar, hanem több tantárgy esetében angol nyelven is tanítanak, beleérte az MBA és a PhD képzéseket is. Kutatási, szakkollégiumi tevékenységünk egyre elismertebb, amelynek hátterét a kiterjedt és folyamatosan bővített intézményi és vállalati kapcsolatrendszerünk biztosítja. Munkatársaink kulcsszerepet vállalnak a Kar és az Egyetem TDK és egyéb tudományközéleti tevékenységében is.

Meggyőződésünk, hogy a klasszikus bölcsészettudomány és az értékalapú emberi erőforrás-fejlesztés jelentik azt a szilárd alapot, amelyekre építve hozható létre és tartható fent egy dinamikus, fejlődő, modern egyetem. Tanszékünk elkötelezett oktatói, munkatársi és külső óraadói csapata ezen tudományterületek oktatásával és kutatásával járul hozzá az Egyetemünkön tanuló és nálunk alap- vagy mesterszakon, szakirányú továbbképzésen diplomát szerző hallgatóink szakmai és emberi fejlődéséhez, sikeréhez.

Honlapunkon a Tanszék oktatási és kutatási tevékenységével, működésével kapcsolatos hasznos információk találhatóak, amelyhez eredményes böngészést kívánok!


Dr. Pongrácz Attila PhD
egyetemi docens, okleveles emberi erőforrás tanácsadó MA
tanszékvezető