LEGO élménypedagógiai műhely

lego honlapra 1.jpg

A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karon 2019 őszén avattuk fel a LEGO Élménypedagógiai termünket, melyet a H-Didakt Kft. és a NEMAK Kft. támogatott eszközökkel és az interaktív tanulási környezet kialakításához szükséges berendezési tárgyakkal. 

lego honlapra 2.jpgA LEGO terem avatása 2019.

A terem indulása óta számos külső és belső pedagógus továbbképzés valósult meg termünkben. Jelenleg két rövid ciklusú képzés érhető el az érdeklődő pedagógusok számára az egyetem Felnőttképzési Központjában. felveteli.sze.hu  

lego honlapra 3.jpglego honlapra 4.jpg

lego honlapra 5.jpglego honlapra 6.jpg

 

Továbbképzések pedagógusoknak, oktatóknak

A termet azóta élettel töltöttük meg és a 2020-as tavaszi online oktatás után ősszel sikerült számos foglalkozást megvalósítanunk a terem adta lehetőségek, és eszközök használatával. A tanítóképzésben, gyógypedagógusképzésben, szociálpedagógus, szociális munkás képzésben és a humánerőforrás fejlesztési területeken is beépítettük a LEGO Education eszközöket.

lego honlapra 9.jpg

Tanulásmódszertan foglalkozás tanító szakos hallgatókkal

lego honlapra 7.jpg.pnglego honlapra 8.jpg

Matematika tantárgypedagógia

Hallgatóink matematika tantárgypedagógia órákon kaptak ízelítőt a LEGO módszertanból, de neveléstudományi területeken a szakmai önismeretbe, tanulásmódszertanba, érzelmi intelligencia fejlesztésbe, kooperatív tanulásba is beépítésre kerültek az eszközök.

A foglalkozások során betekintést nyertek olyan LEGO készletek használatába, amelyek segítségével hatékonyan fejleszthetők a STEM területek, továbbá azt is megtapasztalhatták, hogy a mesék feldolgozása során milyen módon fejleszthetjük LEGO Education eszközökkel a tanulók érzelmi intelligenciáját, kreativitását. A szóbeli és írásbeli szövegalkotás, az idegennyelvek tanítása során alkalmazható eszközkészletet is kipróbálhatták a hallgatók a vidám hangulatú órákon.

lego honlapra 10.jpglego honlapra 11.jpg

 

Események

Apátúr Sörház főzdelátogatás 2024. május 22. 18:00 - 19:00
Apátúr x Kreinbacher Májusi pezsgőeső 2024. május 31. 18:00 - 19:00
Sieger Italico Terasz Party 2024. június 1. 18:00 - 19:00