Tehetséges STEM lányok a Széchenyi Egyetemen (SZE GIRLS)

Projekt tábla_v.png

A Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2023-2024. évi cselekvési programja alapján nyílt pályázatot hirdetett a „STEMpont” komplex pályaorientációs és tehetséggondozó program megvalósítása támogatására.

A pályázati kategória kódja: NTP-STEM-23

A program célja és tartalma olyan komplex, a 7-12. évfolyamon alap- és középfokú oktatásban vagy szakképzés keretében tanulmányokat folytató, kiemelten lányok körében megvalósuló pályaorientációs és tehetséggondozó program megvalósítása, amelynek célja, hogy növekedjen a műszaki, természettudományi, matematikai és informatikai (MTMI) területeken felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók aránya.

Támogatási időszak: 2023. szeptember 1. és 2024. augusztus 31. közé eső időszak, amelynek időtartama alatt a támogatott program, illetve projekt megvalósul.

A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kara sikeresen pályázott és 18 201 000 Ft támogatást kapott.

Idén tavasszal a korábbi pályázatban beadott terveknek megfelelően megindultak a programok, melyről folyamatosan beszámolunk a Kar honlapján és online felületein.

 

A pályázat során vállalt programok:

Projektalapú STEM verseny

Lányok az egyetemen, tanulmányi kirándulás

Robotika, programozás

Nők a tudományos életben roadshow

 

A pályázat során megvalósult programok beszámolói (folyamatos feltöltés alatt):

Tanulmányi kirándulás a Járműipari Kutatóközpontban

Kirándulás a Smart Farm-on

RoadShow Pápán

Robotika, programozás

Események

Apátúr Sörház főzdelátogatás 2024. május 22. 18:00 - 19:00
Apátúr x Kreinbacher Májusi pezsgőeső 2024. május 31. 18:00 - 19:00
Sieger Italico Terasz Party 2024. június 1. 18:00 - 19:00