Ünnepi rendezvény a közösségszervezői szakma legnagyobb célcsoportjáról, az idősödőkről

címlapra 4.jpegDr. Vehrer Adél egyetemi docens, közösségszervezés szakfelelős

 

Ünnepi rendezvény a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával a közösségszervezői szakma legnagyobb célcsoportjáról, az idősödőkről

A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kara, a Nemzeti Művelődési Intézet és a REJUNIVA Kft. közös szervezésében valósult meg 2024. április 17-én „Az idősödő korosztály értékei és közösségei” című közművelődési szakmai workshop.

Dr. Vehrer Adél, egyetemi docens, közösségszervezés BA szakfelelős a közösségi aktivitás szerepéről beszélt az idősödő nemzedék körében, majd Némethné Jankovics Györgyi, a European Senior Organisation kelet-európai alelnöke a nyugat-európai idősügyi jó gyakorlatokat mutatta be. Ezt követően a Dr. Ponyi László, a Nemzeti Művelődési Intézet Kutatási Központvezetője által moderált kerekasztal beszélgetést hallgathatták meg a program résztvevői. Kokas Éva, a Generációk Művelődési Háza igazgatója, Ihász Mónika, a Fertődi Művelődési Ház és Szabadidőközpont igazgatója, valamint Németh Fáni, a bősárkányi közösségi színtér közművelődési szakembere beszélt a közművelődésben rejlő karrier lehetőségekről.

címlapra 2.jpeg

                     címlapra 3.jpeg     címlapra 1.jpg

Az idén 5 éves közösségszervezés BA szak kulturális közösségszervezés és humánfejlesztés szakirányokon bővíti a hallgatók ismereteit. A munkaerőpiacon várható szakmai kihívások közül a legaktuálisabb az idősödőkkel, illetve az áthajlás korában lévőkkel való foglalkozás. Kulturális szervezőként a legnagyobb számosságú célcsoportról van szó, a humánfejlesztésben pedig az átképzés, nyugdíjazás utáni második karrierre való felkészítés áll a következő évtizedek szakmai fókuszában. A rendezvény ebben a témakörben szólította meg a közösségszervező hallgatókat és a környékbeli közművelődési szakembereket.

Az értékes szakmai program a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával valósult meg, a szervezésben a REJUNIVA Kft. működött közre.

Dr. Vehrer Adél egyetemi docens
közösségszervezés szakfelelős

Az eseményről az egyetemi oldalon jelent meg híradás.

Események

Apátúr Sörház főzdelátogatás 2024. május 22. 18:00 - 19:00
Apátúr x Kreinbacher Májusi pezsgőeső 2024. május 31. 18:00 - 19:00
Sieger Italico Terasz Party 2024. június 1. 18:00 - 19:00