Újabb nemzetközi rövid képzési programon vettek részt az Apáczai-kar hallgatói

2IMG_20231129_145013.jpg

A program Apáczai-karos szervezői és hallgatói a hágai Béke Palota előtt
(balról jobbra: Pálffy Zsuzsanna, Dr. Szőke Júlia, Kusica Kolos, Molnár Ingrid Katalin, Komonczy-Wilms Benedek)

 

2023. november 27. és december 1. között a holland NHL Stenden Alkalmazott Tudományok Egyetemén zajlott a Regional University Network – European University (RUN-EU) egyetemi kezdeményezés egyik hibrid formájú rövid képzési programjának jelenléti hete, amelyen az Apáczai-kart három hallgató és a Nemzetközi Tanulmányok és Kommunikáció Tanszék két oktatója képviselte.

A rövid képzési program a Geopolitics in a Rapidly Changing World nevet viselte, jelenléti hetét pedig öt hét online képzés előzte meg, amelynek keretében a hallgatók oktatók és szakértők előadásait hallgatták meg a geopolitika, a kereskedelmi háborúk, a regionális szövetségek, a nemzetközi jog, illetve a fenntarthatóság és a fenntartható fejlődés témájában. A jelenléti hét folyamán egy tárgyalási technikákkal kapcsolatos workshop mellett a hallgatók különféle szimulációs feladatokat oldottak meg. A jelentléti hét egyik napján Hágában járt a csapat, ahol előbb az Európa Házban hallgathattak egy előadást Kína feltörekvő szerepéről, majd a Béke Palotában ismerkedhettek a békekötés fontosabb történelmi eseményeivel, végül pedig a Nemzetközi Büntetőbíróságon hallgathatták meg Kovács Péter bíró úr előadását. A hallgatók a program során, a beszámoló részeként egy békekonferenciát szimuláltak a dél-kínai-tengeri konfliktussal kapcsolatban. A hallgatók a képzés elvégzéséért kreditet kaptak, amellett, hogy nemzetközi tapasztalattal, kapcsolatokkal és élményekkel lettek gazdagabbak.

A képzést sikeresen abszolválta az Apáczai-kar három Nemzetközi tanulmányok alapszakos hallgatója, Molnár Ingrid Katalin, Kusica Kolos, és Komonzcy-Wilms Benedek. A képzést az NHL Stenden Alkalmazott Tudományok Egyetem Thorbecke Akadémiájának oktatóival, illetve a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar oktatóival közösen az Apáczai-kar nemzetközi kapcsolatokért felelős dékánhelyettese, Dr. Szőke Júlia egyetemi docens, illetve Pálffy Zsuzsanna tanársegéd dolgozták ki.

1701684385313.JPGA program szervezői és hallgatói a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság épületében Kovács Péter bíróval (középen)

Események