Színes témák és színvonalas védések az emberi erőforrás tanácsadó MA szak záróvizsgáján

Járműipari nagyvállalat innovációmenedzsmentjétől, a jó vezetők ismérvein át, Győr környéki vendéglátóipari vállalkozások munkaerő-megtartási intézkedéséig, számos aktuális és releváns témát vizsgáltak diplomamunkájukban a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kar emberi erőforrás tanácsadó mesterszak végzős hallgatói. A szak a bölcsészettudományi képzési területhez tartozik, de a képzés során kiemelt szerepet kapnak a legidőszerűbb munkaerőpiaci folyamatok és vállalati, szervezeti működési kérdések, így a végzett hallgatók 100%-ban el tudnak helyezkedni ezzel a diplomával. Az elmúlt hónapokban végzett kutatások egy része napjaink globális társadalmi-gazdasági kihívásainak megértését célozta, míg más dolgozatok egyes települések vagy térségek egy-egy konkrét munkaerőpiaci problémájára kerestek megoldást.

fénykép_01.jpg

Benyőcs László (Director Emeritus, Mathias Institut Kft.), a záróvizsga bizottság elnöke értékelésében kiemelte a hallgatók magas szakmai felkészültségét, amit jól mutatott, hogy a záróvizsga tételek előadása során a hagyományos egyetemi vizsgahelyzetek helyett sokkal inkább valódi szakmai párbeszéd alakult ki a jelöltek és a vizsgabizottság között. A több évtizedes vezetői és tanácsadói tapasztalattal rendelkező szakember aláhúzta, hogy a technológiai fejlődés, különösen a Chat GPT hatásaként rövid távon, akár hónapokon belül gyökeres változások várhatók a szervezetek működésében és humán erőforrás tevékenységeiben. Hangsúlyozta, hogy a munkatársak napjaink szervezeteinek a legértékesebb erőforrásai, ezáltal a jövő HR szakembereire nagy feladat és egyúttal óriási felelősség hárul.

Hallgatóink bizonyították, hogy készen állnak ezekre a kihívásokra. A számos kiváló teljesítmény közül kiemelkedett Pintér Patrik és Reszegi Ramóna munkája, ők a diplomadolgozatuk és a záróvizsgán tanúsított magas szintű szakmai felkészültségük eredményeként elnöki dicséretben részesültek. Végzett hallgatóinknak – immár kollégáinknak – sok sikert és eredményes szakmai pályafutást kívánunk!

Győr, 2024. január 25.

 

Dr. Pongrácz Attila dékán, tanszékvezető, egyetemi docens, az emberi erőforrás tanácsadó MA szak szakfelelőse és Rákosi Szabolcs tanársegéd.