SZE SosemArt Egyetemi Színjátszó Társulat

SosemArt bemutatása_2.jpg

 

SosemArt bemutatása_1.png

SosemArt bemutatása_2.png.jpg

A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán működő, SZE SosemArt Egyetemi Színjátszó Társulat immáron 7. évadát ünnepli ebben a szemeszterben. A 2021/22-es őszi félév sok mindenben áttörő volt a társulat történetében. Októberben sikeres toborzás után új tagokkal bővült a csapat. Ettől az évadtól külföldi fiatalok is játszanak a társulatban, illetve saját fényképésszel is rendelkeznek már. 2021. október 5-én Premier előadást tartottak, Vörösmarty: A fátyol titkai című vígjátékát elevenítették meg a színpadon.

Az október 5-i premier nagy sikert aratott számukra, aminek mindenki egyöntetűen örült a társulatból. Ezen sikeren felbuzdulva novemberben újabb előadást tartottak a vígjátékból. A csapat már a felkészülés során megszerette a darabot és minden próbára szívesen mentek, mert mindig jó volt a hangulat. Eleinte csak online olvasópróbákat tudtak tartani a vírushelyzet miatt, de ez nem vette kedvüket, mert nyáron már újra tudtak személyesen találkozni és július végén egy alkotóhét keretein belül színpadra is került a produkció.

Nagyon sok pozitív visszacsatolás érkezett az előadások után, amiért végtelenül hálásak a társulati tagok. A második előadás előtt már izgatottan várták, mikor megy a függöny fel. A novemberi előadáson már sokkal felszabadultabban játszott a csapat. Úgy érzik, már egyre jobban kezdenek összeszokni a színpadon, így egyre kevésbé ijesztő számukra, ha valaki véletlen előadás közben elrontja a szöveget, vagy nem a szokásos helyére áll be egy jelenetnél. Már gördülékenyebben lendülnek túl ezeken a dolgokon.

A jövőben remélik, még többször láthatjátok A fátyol titkait a színjátszó előadásában, szeretnék, hogy minél több emberhez eljusson a munkásságuk. A társulat tagjai továbbra is azon dolgoznak, hogy minél több darabot és előadást hozzanak létre, hogy szórakoztassák közönségüket, értéket teremtsenek és színesítsék a hallgatói kulturális életet a Széchenyi Egyetemen.

Bővebb információ a társulatról: https://www.facebook.com/szesosemart

Harmati Márton írása, fotó: Solymosi-Hárs Dorka

Események

Apátúr Sörház főzdelátogatás 2024. május 22. 18:00 - 19:00
Apátúr x Kreinbacher Májusi pezsgőeső 2024. május 31. 18:00 - 19:00
Sieger Italico Terasz Party 2024. június 1. 18:00 - 19:00