Pályaorientációs foglalkozás az Audi Hungária ÁMK diákjaival

Gróz Andrea.png

„Kultúrát nem lehet örökölni.

Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog,

 ha minden nemzedék

újra meg újra meg nem szerzi magának.”

(Kodály Zoltán)

 

A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kar Kasztner Janka Iskolatörténeti Gyűjteményében pályaorientációs foglalkozás került megszervezésre, mely 2022. 10. 13-án az AUDI Hungária Általános Művelődési Központ 9. és 10. gimnáziumi évfolyamának részvételével valósult meg.

Iskolatörténeti Gyűjteményünk értékei pedagógiai hitvallásunk szerint - a bemutatott taneszközökkel, dokumentumokkal, relikviákkal - hozzájárulnak a tanulók pálya-professzionalizációjának alakításához, valamint az iskoláztatás múltjának megismerésén keresztül a hagyományok, a nagy elődök tiszteletéhez.

A rendezvényen pedagógusképzésünk múltjának megismerése, s korábbi korszakok taneszközeinek bemutatása, valamint karunk jelenlegi képzéseinek számbavétele mellett a Zene Világnapja is szolgáltatta az apropót szakmai programunk megvalósításához.

A gimnázium tanulói betekintést kaphattak a nagymúltú győri tanítóképzés értékeinek világába; továbbá zenei foglalkozás keretében megemlékeztünk a Yehudi Menuhin által 1975-ben kezdeményezett Zene Világnapjáról. A szakmai program végén ritmusgyakorlatot végeztünk, melyhez Mozart: Török indulója szolgáltatta a zenei alapot.

A középiskolai tanulók nagyon lelkesen vettek részt mind az elméleti, mind a gyakorlati feladatokban; a foglalkozás utolsó szakaszában pedig megtekinthették a múzeumban elhelyezett korabeli taneszközöket, tankönyveket, fotóanyagokat is. 

Számunkra is nagyon hasznos, értékes találkozás volt az AUDI Gimnázium tanulóival folytatott szakmai program, mert a mi pedagógiai elhivatottságunkat is mélyítette annak megtapasztalása, miszerint milyen nagy pedagógiai erővel bír a „generációk párbeszéde”…

Várszeginé dr. Gáncs Erzsébet - Dr. Gróz Andrea

Audi_1.jpg

Események

Apátúr Sörház főzdelátogatás 2024. május 22. 18:00 - 19:00
Apátúr x Kreinbacher Májusi pezsgőeső 2024. május 31. 18:00 - 19:00
Sieger Italico Terasz Party 2024. június 1. 18:00 - 19:00