Okos ez a gyerek, csak lusta! - avagy miért nyugodtak az esélytelenek?

Előadó: Dr. Török Lilla

Artois Egyetem (Université d’Artois, Franciaország ), kutató

Testnevelési Egyetem, Budapest, tudományos munkatárs

2022. december 6. 14. óra

Az előadás online követhető:

https://univ-artois-fr.zoom.us/j/96820153786

Gondolkodtál már azon, hogy miért nyugodtak az esélytelenek? Hogy kapcsolódik ez az iskolai teljesítményhez? Ebben az előadásban azt járjuk körbe, hogy egy-egy teljesítményhelyzetben milyen fenyegetésekkel néznek szembe a kihívásokkal - például az iskolai felmérésekkel, értékelésekkel – találkozó tanulók.

Meeting ID: 968 2015 3786

 

Dr. Török Lilla magyar kutató és sportpszichológus, jelenleg az Artois Egyetem (Université d’Artois, Franciaország) posztdoktori kutatójaként, valamint a Testnevelési Egyetem tudományos munkatársaként tevékenykedik. Érdeklődési területe az emberi teljesítmény szociálpszichológiai aspektusai, ezen belül a sport- és az iskolai teljesítmény vizsgálata.  A teljesítményvizsgálatokon belül célja az egyén belső, önmagával kapcsolatos folyamatainak mélyebb megértése, mint például az önbecsülés, az önvédelmi mechanizmusok és az önbecsapás, és ezeknek a jelenségeknek a hatása a teljesítményre azon keresztül, ahogyan az egyén önmagáról gondolkodik (nézetek). Vizsgálatainak célja, hogy segítsen a tanulóknak és a sportolóknak abban, hogy jobban érezzék magukat és jobban teljesítsenek a saját területükön.

Török Lilla eredményeit rangos nemzetközi fórumokon publikálja, 2022-ben például a Frontiers in Psychology és a Scientific Reports című folyóiratokban.