Felvételi és pályaorientációs nap a mosonmagyaróvári Piarista Gimnáziumban

előlap.jpg

2022. október 15-én a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda egyházi intézményben felvételi és pályaorientációs előadást tartott a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kar képviseletében dr. Pongrácz Attila tanszékvezető, dékán és Takács Miklós ügyvivő szakértő. 
Zsódi Viktor igazgató atya és Nyerges-Zombó Katalin igazgatóhelyettes asszony, apáczais alumni fogadta a vendégeket, akik örömüket fejezték ki, hogy a Kar dékáni szinten képviselteti magát. Az iskola kápolnájában dr. Pongrácz Attila dékán ismertette a Kar képzési lehetőségeit, a szakok specifikumait és felvázolta azt a pályaívet, melyet a sikeresen felvételiző tanulók járhatnak be a tanulmányaik során. Az előadók kiemelték, hogy a Széchenyi István Egyetem Apáczai Kara szeretettel várja a humán értelmiségivé válni akaró tanulókat, fiatalokat!

              kép_2.jpg        kép_3.jpg

A móvári program után a Kar képviselői látogatást tettek a Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda hédervári Timaffy László Tagiskolájában is, ahol a tagintézmény vezetője, Seresné Domina Teréz, apáczais öregdiák fogadta őket. Örömteli, hogy az intézmény több kollégája szintén az Apáczai Karon szerezte a tanító diplomáját, és többek között olyan pedagógiai projekteket valósítanak meg, mint az egészségprogram és az iskolakert. Tagintézményvezető Asszony megerősítette, hogy az Apáczais hallgatókat továbbra is várják szakmai gyakorlatra, a friss diplomásokat pedig a tantestületbe.

                                  piarista.jpg    piarista_2.jpg