Közösségszervezés szakos hallgatók Pannonhalmán a Közösség-Tér-Település programban

kép2.jpg

 A közösségszervezés szakos hallgatók közül 4 fő (Horváth Liliána, Sásdi Adrienn, Timár Laura és Stankovits Borbála) az idén harmadik alkalommal megrendezett Közösség-Tér-Település programban vehetett részt 2022. október 10-15. között.

kép1.jpgA Közösség-Tér-Település a Közös Pontok Nkft. képzési programja, ahol a hallgatók megismerkedhetnek a közösségekre alapozott településfejlesztés szemléletével és elsajátíthatják annak gyakorlatát.

A bentlakásos képzés a Pannonhalmi Bencés Főapátság Szent Jakab Vendégházában valósult meg. Itt sajátíthatták el hallgatóink a közösségfejlesztés alapvető folyamatait. 2023. nyarán pedig Kisapátiban építész hallgatókkal együtt építenek fel majd a település lakói számára egy szabadtéri közösségi teret. A program szervesen illeszkedik a közösségszervezés szakos hallgatók szakmai gyakorlatának rendszerébe, egyúttal lehetőséget nyújt a résztvevők számára, hogy együtt dolgozzanak más egyetemek, karok hallgatóival. A különböző szakterületeken tanuló fiatalok együtt dolgoznak két féléven keresztül és ismerkednek meg a közösségi tervezés alapjaival.

kép3.jpgHorváth Liliána így emlékezik vissza a tartalmas hétre: „A KTT program célja, hogy minél fenntarthatóbb közösségi tereket alkossunk a településeknek és közösségeknek. Azon hallgatók, akik ebbe a programba jelentkeznek, és kiválasztják őket, több hónapon keresztül dolgozhatnak együtt mentorokkal a közösségi tér tervezésében és megépítésében. Az egész program rendkívüli élmény és rengeteg tapasztalatot szereztünk rajta. Az pedig, hogy közösségszervezőként építészekkel dolgoztunk együtt, szintén érdekes és egy teljesen új élet-szituáció volt. Pannonhalmán nagyszerű csapatépítő programok voltak, különböző szituációs játékokkal felkészítettek minket olyan esetekre amelyek megtörténhetnek egy településen. Például interjút készítettünk a Kisapáti lakosokkal. Rengeteg olyan dolgot próbáltunk ki, amelyek nem csak hasznosak, de szórakoztatóak is voltak. Szerintünk nagyszerű csapat alakult ki. Az egész program már most nagyon jónak ígérkezik, ez az egy hét Pannonhalmán pedig igazán maradandó emlék.”

kép4.jpgBeke Márton közművelődési szakembernek és Kovács Vanda ifjúságfejlesztő trénernek ezúton köszönjük a lehetőséget.

A fotókat készítette: Szamosi András

 

Események

Apátúr Sörház főzdelátogatás 2024. május 22. 18:00 - 19:00
Apátúr x Kreinbacher Májusi pezsgőeső 2024. május 31. 18:00 - 19:00
Sieger Italico Terasz Party 2024. június 1. 18:00 - 19:00