Könyvbemutatóval köszöntötték Ablonczyné Prof. Dr. Mihályka Líviát 70. születésnapja alkalmából

image_67203073.JPG

Könyvbemutatóval köszöntötték kollégái, tanítványai, hazai és nemzetközi pályatársai Ablonczyné Prof. Dr. Mihályka Líviát 70. születésnapja alkalmából

2023. decemberében könyvbemutatónak adott helyt az Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kar, ahol „A gazdaság, kultúra, oktatás és nyelv bűvöletében: Tanulmányok Ablonczyné Mihályka Lívia 70. születésnapjára” című kötetet ismerhették meg a résztvevők. A kiadvány 22 igényes és érdekes publikációt tartalmaz, amelyek a társadalomtudomány számos területének kutatási irányaiba engednek betekintést. Ez a sokszínűség és széles látókör jellemezte és jellemzik ma is a Professzor Asszony több évtizedes szakmai és tudományos pályáját.

A rangos díjak, a nemzetközi színtéren is elismert kutatási eredmények és publikációk sok fiatal kutató munkájához adtak motivációt. Ennek gyümölcseként a karon és az ország más felsőoktatási intézményeiben is számos kolléga végez kutatásokat, akiket Professzor Asszony indított el a tudományos pálya felé. A könyvbemutatót jelenlétével megtisztelte és köszöntő beszédet mondott az Apáczai Kar dékánja, Dr. Pongrácz Attila és a nemzetközi kapcsolatokért felelős dékánhelyettese, Dr. Szőke Júlia. Az eseményre örömmel fogadták el meghívásunkat a kötet szerzőin kívül más hazai és határon túli egyetemekről érkező vendégek, akik hosszú időre visszatekintő, eredményes szakmai kapcsolatot ápolnak a Professzor Asszonnyal.

Az Apáczai-kar támogatásának köszönhetően megjelent, tartalmában és küllemében is igényes kötetet az ünnepelt meghatottan fogadta. Az esemény kis vendéglátással egybekötve, kellemes hangulatú, kötetlen beszélgetéssel zárult.

Események