Kiállítás a Cziráki Lajos Kiállítótérben: Az életöröm mindannyiunké

meghivo.JPG

Harsányi Zsuzsanna festőművész pasztell alkotásai, 2024. január 30-ára a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán – és Társadalomtudományi Karára  érkeztek, a Cziráki Lajos Kiállítótérbe.  A Kecskeméti Szent László Lions Club szervezésében létrejött vándortárlat egy segélykiáltás, mellyel a művész szeretné felhívni a figyelmet értelmi sérüléssel élő embertársainkra.

A festmények bepillantást engednek hétköznapjaikba, hisz ők ugyan olyanok, mint bárki más, ugyanúgy éreznek, örülnek, szomorúak, élvezik az életet, a társaságot. Ugyanúgy szeretnek beszélgetni, játszani, szórakozni, táncolni, de ugyanúgy komolyan veszik a rájuk bízott feladatokat is. Nyitottak, segítő készek, őszinték, nagyon tudnak szeretni és nagyon szerethetőek.

Szeretlek.JPG

A kiállítást két segélyszervezet hozta létre azzal a céllal, hogy az országban, vándortárlat formájában minél több emberhez eljusson az üzenete. Ezért szívesen veszik a megkereséseket is, ha valaki szeretné saját településén bemutatni a kiállítás anyagát 2024 tavaszán, nyarán még megteheti. Sopronba Szegedről, Sopronból pedig Győrbe érkeztek az alkotások, de a 2023. márciusi budapesti Klebelsberg Kastélyban történt megnyitó óta járja az országot, felhívva a figyelmet a sérüléssel élőkre. Volt már Kaposvárott, Monoron, Kecskeméten is. A célja az elfogadás és a társadalmi kohézió fontosságának erősítése.

A Kecskeméti Szent László Lions Club és a Szent Vitus Alapítvány évtizedek óta azon dolgozik, hogy a sérüléssel élőkön segítsen. Összefogásuk eredménye e vándortárlat. A tárlaton kiállított alkotások a www.szentvitus.hu oldalon támogatásukkal névlegesen örökbe fogadhatók, a befolyt összeggel, a két civil szervezet karitatív munkáját támogatják. A két szervezet tevékenysége követhető honlapjaikon:  www.szentlaszlo-lions.hu   www.szentvitus.hu

A vándortárlat hetedik állomása a Győr Arrabona Lions Club  tagjainak  és a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Karának köszönhető.

Győztünk.JPG

Események