Karrier-Tanácsadás

fénykép_03.jpg

Hallgatók az álláskereső hallgatókért

Álláskereső vagy, de nem tudod, hogy írj a munkaerőpiacon helytálló önéletrajzot? Kíváncsi vagy, hogy mik azok a tipikus hibák, amik egy önéletrajzban gyakran megjelennek? Nem tudod, hogyan készülj fel egy állásinterjúra? A pályakezdő fiataloknak oly sok fejtörést okozó kérdésekre a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kar emberi erőforrás mesterszakos hallgatói jól ismerik a válaszokat, hiszen szakirányú tanulmányaik mellett a legtöbben HR gyakornokként dolgoznak a versenyszférában. A nappali tagozatos hallgatók egy projektfeladat keretében a Széchenyi Karrierbörzén osztották meg a toborzás és a kiválasztás területén szerzett gyakorlati tapasztalataikat hallgatótársaikkal. A rendezvényre érkező érdeklődők így nem csupán a kiállító vállalatok álláslehetőségeiről tájékozódhattak, hanem az apáczais hallgatók standján személyre szabott javaslatokat kaptak az önéletrajzírás, a pályázati anyag összeállítása és az állásinterjúra történő felkészülés kérdéseiben.

fénykép_01.jpg

Szilli Dóra másodéves emberi erőforrás tanácsadó szakos hallgató elmondta, hogy a csoport tagjai örömmel segítették diáktársaikat a tájékoztató anyag összeállításával és helyszíni tanácsadással. HR gyakornokként végzett munkájuk során azt tapasztalják, hogy a pályakezdő fiatalok felkészültsége változó, sokuknak problémát okoz, hogy a munkaadók által elvárt stílusú és tartalmú jelentkezési anyagot állítsanak össze, valamint sikeresen készüljenek fel az állásinterjúra.

A program során több tucat hallgató vett részt személyre szabott tanácsadáson. Negyela Attila és Kiss Martin végzős járműmérnök szakos hallgatók örömmel vették a kezdeményezést. Kiemelték, hogy egy professzionális önéletrajz készítéséhez kaptak hasznos tanácsokat, ami a jövőben nagy segítség lesz számukra, nem csupán álláshirdetésekre való jelentkezés során, hanem gyakornoki pozíciók megpályázásához is.

fénykép_02.jpg

Az Apáczai karon a Bölcsészettudományi és Humánerőforrás-fejlesztési Tanszékhez tartozóan 2008-tól működik az emberi erőforrás tanácsadó MA szak. A kar és a tanszék vezetése, Dr. Pongrácz Attila dékán úrral, Dr. habil Szretykó György szakfelelős kollégával és a szakon oktató valamennyi belső és külső óraadó munkatárssal közösen kiemelten fontosnak tartják –összhangban az egyetemi irányelvekkel – a minél alaposabb elméleti felkészítés mellett a szak gyakorlatorientáltságát. Ezért is vesznek részt a kollégák a hallgatókkal közösen Győr és a régió HR rendezvényein, kiemelten a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakmai konferenciáin és természetesen az egyetemi programokon is.

Dékán Úr és Szabolcs.jpg

A mostani Széchenyi Karrierbörzén a tanácsadást Antal Dóra, Börzsönyi Luca Lilla, Gyalog Kata, Kulcsár Kinga, Malomsoki Helga Nóra, Papp Lilla Benigna, Pintér Patrik és Szilli Dóra emberi erőforrás tanácsadó mesterszakos hallgatók végezték, felkészítőjük Rákosi Szabolcs, a Bölcsészettudományi és Humánerőforrás-fejlesztési Tanszék tanársegédje, karunk öregdiákja, a SZE Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola PhD hallgatója volt.
A hallgatók által összeállított Álláskeresési kisokos itt olvasható.

Rekordszámú kiállító a Széchenyi István Egyetem Karrierbörzéjén