30 jubileumi fa egyike a Karon
IMG_2223.jpg
Emlékfa-ültetés a Magyaer Környezeti Nevelési Egyesület születésnapjára

Karunk fenntarthatóságra nevelési munkájában a kezdetektől kiváló szakmai és emberi kapcsolatot ápol a Magyar Környezeti Nevelési Egyesülettel.
Tovább olvasom
Magaságyás a Lepke utcában

Fotó: Ács Tamás

Folytatódik a Nemzedékek kertje projekt

2013-ban két győri nyugdíjasklubban készítettünk gyógynövénykertet gyerekcsoportokkal, és a jó tapasztalatok alapján folytattuk a győri WHO Egészséges Városok Program támogatásával, sport- és rekreációszervező hallgatók bevonásával, ezúttal a Lepke utcában. Bővebben: https://www.gyorplusz.hu/gyor/a-polgarmesterrel-egyutt-kerteszkedtek-az-idosotthon-lakoi/

Tovább olvasom
Madárijesztők az iskolakertben

20221103_163942.jpg

Madárijesztők az iskolakertben

A harmadéves tanító szakos hallgatók a technika tantárgypedagógia tantárgy keretén belül, az őszi tárgyalkotás témában az egyetem iskolakertjébe készítettek madárijesztőket. 

Tovább olvasom
Megjelent a Szociálpedagógia folyóirat iskolakerti különszáma

szocped.JPG

Megjelent az Apor Vilmos Katolikus Főiskola gondozta Szociálpedagógia folyóirat új, tematikus száma: Iskolakert, természet és közösség. Szerkesztők: dr. Tamáska Máté és dr. Halbritter András Albert. A lapszám bemutatójára Vácott kerül sor 2022. október 11-én,

Tovább olvasom
School Garden goes Europe ! - Iskolakerti nemzetközi programhét

CI9E3637.JPGA Széchenyi Egyetem részvételével futó School Garden goes Europe Erasmus+ stratégiai partnerség program fő célkitűzése , hogy minél több gyermek részesülhessen az iskolakert, óvodakert jótékony hatásaiban, az iskolakerti szakértők összefogása, tudásmegosztása révén.

2022. szeptember 8-án a projektpartnerek, a német Weingarteni Pedagógiai Egyetem, az osztrák Vorarlbergi Pedagógiai Egyetem és a Széchenyi István Egyetem, továbbá az Iskolakertekért Alapítvány, mint csatlakozott partner szakértői tartottak nemzetközi képzést, nyári egyetemet hét ország pedagógusainak az Apáczai Karon.

Tovább olvasom
Iskolakertünk: az Apáczai-kert

2022. június 10-én az Almazöld Konferencián, a budapesti Margitszigeten adták át a Pontvelem nonprofit kft. és az EMMI, mint projektgazda által szervezett Fenntarthatósági Témahét keretében kiírt versenyek és pályázatok díjait.

Tovább olvasom
A gyökerektől

A győri tanítóképzésben régi hagyományokra, nagyszerű elődök munkájára építve sikerült felelevenítenünk azt az iskolakerti képzést, amelyhez az 1884-ben elkészült főépület udvarán már iskolakert állt rendelkezésre. A II. világháború után fokozatos leépülés, több évtizedes szünetelés következett. Az erdőpedagógia területén már módszertani műhellyé vált Karunkon 2012-ben döntöttünk a halaszthatatlan újraindításról egy kubai expedíció tapasztalatai alapján.

Tovább olvasom
A leveleket ide várjuk
Az Apáczai-kerttel kapcsolatban: halbritter.andras##kukac##sze.hu

Erdei iskolai programokkal kapcsolatban: termeszetbarat##kukac##sze.hu

Iskolakert Szakmai Műhely: iskolakert.halozat@gmail.com (akik a szakmai munkába kívánnak bekapcsolódni)
Tovább olvasom

A szárbaszökkenés pillanatai

Események

Apátúr Sörház főzdelátogatás 2024. május 22. 18:00 - 19:00
Apátúr x Kreinbacher Májusi pezsgőeső 2024. május 31. 18:00 - 19:00
Sieger Italico Terasz Party 2024. június 1. 18:00 - 19:00