Gyakorló szakemberek és életpályák bemutatása a HR képzésben

fénykép1.jpg

Varga Zsuzsanna (b5) és az Életpálya-támogató szolgáltatások kurzus résztvevői

 

A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Karán 2008 óta működő emberi erőforrás tanácsadó mesterképzés egyik erőssége, hogy a Bölcsészettudományi és Humánerőforrás-fejlesztési Tanszék oktatói az elméleti ismeretek átadása mellett gyakorlatorientált módszerekkel teszik színesebbé a képzést. Ennek a törekvésnek a részeként a közelmúltban két sikeres gyakorló szakember kapcsolódott be az Életpálya-támogató szolgáltatások kurzus megvalósításába, Rákosi Szabolcs tanársegéd meghívására.

Varga Zsuzsanna, a Máltai Szeretetszolgálat regionális fejlesztésekért felelős vezetője azokat a munkaerő-piaci és egyéb szakmai szolgáltatásokat mutatta be, amelyekkel a civil szervezet támogatja az ellátotti körébe tartozó, sok esetben jelentős hátrányokkal küzdő személyeket a sikeres életpálya vezetésben és az elhelyezkedésben. Zsuzsanna egy másik – kevesek által ismert – oldaláról is bemutatta a Máltai Szeretetszolgálatot: a több ezer főt foglalkoztató, országos hatáskörű szervezet egyedi működési módja, innovatív szervezetfejlesztési törekvései, a szakmai megvalósító munkatársak speciális ösztönzési lehetőségei egyaránt felkeltették a hallgatók figyelmét.

Sebestyén Viktória 2020-ban szerzett emberi erőforrás tanácsadó mesterszakos diplomát az Apáczai Karon. Több éven keresztül foglalkoztatási tanácsadóként vett részt munkaerő-piaci projektek megvalósításában, előbb a közigazgatásban, majd egy civil szervezet munkatársaként. Tanácsadói munkája és mentori tevékenysége során több mint ezer ügyfél elhelyezkedését vagy vállalkozóvá válását segítette. Jelenleg a közszférában dolgozik, ugyancsak HR területen. A vele folytatott szakmai beszélgetés középpontjában az egyéb munkaerő-piaci szolgáltatások szakmai tartalmai és az eredményes munkavégzéshez szükséges tanácsadói kompetenciák álltak. Viktória gyakorlati példákon keresztül ismertette az ügyfél-tanácsadó viszony jellemző vonásait, néhány sikertörténetének megosztása pedig minden bizonnyal további inspirációt nyújtott a tanácsadói pálya iránt érdeklődő HR-szakos hallgatók számára.

fénykép2.jpg

Sebestyén Viktória

Győr, 2022. november 29.

Események

Apátúr Sörház főzdelátogatás 2024. május 22. 18:00 - 19:00
Apátúr x Kreinbacher Májusi pezsgőeső 2024. május 31. 18:00 - 19:00
Sieger Italico Terasz Party 2024. június 1. 18:00 - 19:00