Együtt a közös jövőért

bee-bot-educational-robot.jpg

A digitális oktatás és a technológiai innováció iránti elkötelezettség jegyében a győri Széchenyi István Egyetem különleges kezdeményezéssel támogatta a környék egyetlen informatika orientáltságú iskolájának, a Győri Radnóti Miklós Általános Iskolának Digitális Témahét során benyújtott pályázatát. A gyerekek közösen megalkottak egy elképzelt világot, melyben az MI visszatérve a múltba, tud-e/akar-e változtatni a történelem eseményének menetén, ezzel a jövőre is nézve fontos etikai kérdéseket vett fel, és nem utolsó sorban a történetükhöz a díszletet, a környezettudatosság jegyében, újra hasznosítható anyagokból alkották meg.

Az egyetem BeeBotokkal támogatta ezt a különleges pályázatot, hogy ezzel nemcsak a diákok tanulását segítse elő, hanem bízva abban, hogy egy szoros, rendszeres együttműködés is megvalósulhat a két intézmény között.

1.jpg    

Hálás köszönettel tartozunk Petzné dr. Tóth Szilvia általános és társadalmi kapcsolatokért felelős dékánhelyettes asszonynak a támogatásért és a robotok biztosításáért.

Varga Tímea Katalin
Győri Radnóti Miklós Általános Iskola

Események