Értékes adománnyal gazdagodott Karunk

IMG-3564.jpg

 

2022. augusztus 26-án a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kara egy értékes adománnyal, ajándékkal gazdagodott.

Dr. Barsi Ernő néprajztudós, jeles tanárunk, aki 50 éven keresztül oktatta a tanítókat, akiről Karunk szakkollégiumot és termet is elnevezett, most személyes tárgyai által is közelebb kerülhet az oktatókhoz és a hallgatókhoz.

Az adomány Dr. Barsi Ernő hagyatékából származó olyan vagyontárgyakból áll, amelyek a tanítóképzős éveihez kapcsolódnak, mely tárgyakat az Apáczai-karon működő Barsi Ernő Szakkollégium fogja bemutatni egy emlékkiállítás keretében a Kar épületében, a Barsi Ernőről elnevezett Díszteremben.

ifj. Dr. Barsi Ernő a 60 értékes dokumentumot (bizonyítványokat, kitüntetéseket, dedikált könyveket, kéziratokat) és emléktárgyat adott át egyetemünknek. Az adományozási szerződést ifj. Dr. Barsi Ernő és a karunk nevében Dr. Pongrácz Attila dékán írta alá. Az adományt az Apáczai-kar vezetője mellett a Barsi Ernő Szakkollégium egyik alapító és vezető tanára, a Barsi Ernő tanítvány Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutató vette át, akit az Adományozó és az Egyetem az ajándék felügyeletével is megbízott. Ezúton is hálásan köszönjük a Barsi családnak az értékes tárgyi és szellemi adományt! Ígérjük, hogy a hallgatóink, oktatóink, egész egyetemi közösségünk és környezetünk számára is megőrízzük és bemutatjuk ezeket az értékeket!

 

GALÉRIA

Események

Apátúr Sörház főzdelátogatás 2024. május 22. 18:00 - 19:00
Apátúr x Kreinbacher Májusi pezsgőeső 2024. május 31. 18:00 - 19:00
Sieger Italico Terasz Party 2024. június 1. 18:00 - 19:00