Dr. Barsi Ernő Népdaléneklési Minősítő Verseny

Dr. Barsi Ernő Népdaléneklési Minősítő Verseny az Oktatási Hivatal,a Győri Pedagógiai Oktatási Központ és a Széchenyi István Egyetem szervezésében.

2016. április 22.

Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar, Dr. Barsi Ernő terem

 

Győr-Moson-Sopron megye diákjai, ének-zene tanáraik segítségével, évről-évre tovább „éltetik” gyönyörűséges zenei anyanyelvünket, a magyar népdalt. Az Oktatási Hivatal és a Győri Pedagógiai Oktatási Központ által kiírt énekes verseny minden évben a magyar és a nemzetiségi népdalok megbecsüléséről, ápolásáról, magas szintű, hiteles előadásáról „szól”. A soproni, győri, mosonmagyaróvári, kapuvári  és csornai területi döntők után a szakmai zsűrik ajánlásai alapján a megyei döntőbe jutott legjobb szólóénekesek, kisegyüttesek, népdalkórusok és népdalkörök 2016-ban már egy új helyszínen énekelhetnek!

Csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok…” – szólhat majd csodálatosan gyönyörű népdalunk az idei versenyen a Széchenyi István Egyetem Dr. Barsi Ernő dísztermében, az Egyetem Apáczai Csere János Karán, ahol Dr. Barsi Ernő évtizedeken át oktatta a leendő tanítókat.

A részletes versenyfelhívásért kattintson IDE