Beszámoló a Kányádi Sándor-versmondó verseny kari válogatóversenyéről

20240409_141255.jpg

Intézményünk 2024. április 9-én rendezte a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara a Kányádi Sándor nevével fémjelzett versmondó verseny kari válogatóversenyét.

A megmérettetésen a versengők kötelező versként Kányádi Sándor Álmodó vagy Nagyküküllő című versei közül mondták el az egyiket szabad választás alapján, a második fordulóban szabadon választott versként egy 20. vagy 21. századi magyar költő versét adták elő.

A hallgatók produkcióját szakértő zsűri bírálta: Dőryné dr. Zábrádi Orsolya nyelvész, Balogh-Pécsi Anett, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozaton végzett diákja, a Pannon Egyetem végzett drámapedagógusa, egyetemi tanársegéd, valamint Csillag Attila mesteroktató.

20240409_141117.jpg

A felhívás értelmében idén két fő képviseli az Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Karát az országos döntőben: Lang Barbara elsőéves, tanító szakos hallgató és Patkó Tímea Virág harmadéves, tanító szakos hallgató.

A hallgatók felkészítését Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna, Dr. Kurucz Anikó és Sütő Csaba András végezte. A szervezésben nyújtott segítségért köszönet illeti Németh Krisztinát. A versenyt Sütő Csaba András szervezte. Az országos verseny időpontja: 2024. június 1.

Események