A lengyel - magyar barátság napjának megünneplése Győrben

fotó_2.jpg

A lengyel-magyar barátság évfordulója alkalmából szép ünnepségnek voltunk tanúi a Bem téren 2023. március 23-án.

A koszorúzási ünnepségen részt vett Győr Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Kolonics Péter Norbert, Dr. Perger Elza alpolgármester asszony, Andrzej Kalinowski úr, a  Lengyel Köztársaság konzulja, valamint a Széchenyi István Egyetem Apáczai-kar képviseletében Dr. Pongrácz Attila dékán úr.
meghívó.jpg„Magyarország és Lengyelország két öröklétű tölgy, melyek külön törzset növesztettek, de gyökereik a föld alatt messze futnak, összekapcsolódnak és láthatatlanul összefonódnak. Ezért egyiknek léte és erőteljessége a másik életének és egészségének feltétele” – ez az idézet olvasható ezen a csodás emlékművön 2006 óta, melyet Lech Kaczynski avatott fel.” – emelte ki ünnepi beszédében dr. Pergel Elza alpolgármester asszony.

A Győri Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kara az elmúlt években több közös kultúrális programot valósított meg, amelyeket a későbbiekben is folytatni kívánunk, ezzel is erősítve a lengyel-magyar barátságot, valamint az oktatási és kulturális kapcsolatainkat.

Az eseményről bővebben itt olvashatnak: https://www.gyorplusz.hu/gyor/lengyel-magyar-ket-jo-barat/

Események