Kutatási infrastruktúra

A Karon környezetpedagógiai, pszichológiai és sporttudományi labor működik. Továbbá a környezetpedagógiai kutatások gyakorlati alkalmazásának és az empirikus kutatások terepe a ravazdi Erdei Iskola, amelyet a Kar működtet.
 
1.) Egészségtudományi Laboratórium (spiroergometriás labor)
A laboratórium műszerezettsége lehetővé teszi a következő kutatások elvégzését: testösszetétel vizsgálatok gyermekkortól az aggkorig, kardiovaszkuláris válaszok nyugalomban és a terhelés különböző szakaszaiban, élsportolók és fizikailag kevésbé aktív felnőttek körében, laboratóriumi körülmények között. Kutathatók a vérnyomás válaszok terhelés hatására középkorú, hasi elhízott férfiak körében, valamint végezhetők perifériás bőrhőmérséklet vizsgálatok közép-és áthajló korú férfiak és nők körében.
 
2.) Botanikai Laboratórium
A laboratórium felszereltsége lehetővé teszi a vizsgált területek talajainak és növényeinek kémiai analízisét. A laboratóriumban végezzük a Kutatócsoport számára különösen fontos biometrikus méréseket. Lehetőség van a legkülönbözőbb mikromorfológiai mérések végrehajtására. A mikroszkópi háttér segítségével elvégezhetők az alapvető növényszövettani elemzések.
 
3.) Környezetpedagógiai és környezetpszichológiai Laboratórium
A laboratórium elősegíti az erdő, az erdei ökoszisztéma a régió gazdasági, kultúrtörténeti jellegzetességeinek kutatását. Vizsgálja a környezeti ügyekben való civil részvétel támogatásának oktatási technikáit. A laboratórium foglalkozik a szennyvíziszap eredetű komposztok társadalmi ismertségének, elfogadásának növelésével, a komposztálás technológiájának fejlesztéséhez környezetvédelmi és fogyasztói elvárások vizsgálatával, valamint a hulladékterhelés csökkentésének elfogadtatásával, hulladékhasznosítási modellek kimunkálásával, környezetpedagógiai oktatási-képzési modellek és technikák kidolgozásával.

Események

Nyári záróvizsga időszak a jogász szakon 2017. március 1. - 2017. június 16.
Kurzuskiírási időszak 2017. március 20. 00:00 - 2017. április 7. 23:00
Elektronikus ZH nap 2017. március 29.
Elektronikus ZH nap 2017. március 31.
Levelezős konzultációs hétvége 2017. március 31. 08:00 - 2017. április 1. 18:00